Skrivet om mig

Från Instagram april 2023

Bucket List– Livsstilsbilaga till Dagens Industri, september 2022

LÄS & SKRIV – en tidning från Dyslexiförbundet ock Skrivknuten juni 2022

Ystad Allehanda 28/5-2022

Tranås Tidning 21/5-2022

Dalabygden 18/5-2022

Tv-klipp Efter Fem 13/5-2022

Falu Kuriren 13/5-2022

Siljan News 12/5-2022

Svenska Hjältar på Tiktok 11/5-2022

Sveg.se 10/5-2022


Läst i bloggar

7 oktober 2020

Vilken bokhöst det kommer bli, jag har precis läst ut en riktigt bra bok som ni bara måste läsa – Bedrägeriet av Staffan Nordstrand.

Detta är Staffans 7:e spänningsroman och den första jag läser som gissa om lyckan är stor när jag inser att jag har 6 riktigt bra böcker att klicka hem och bokhösten är räddad, för han skriver riktigt bra. Bedrägeriet  är en riktig bladvändare och jag kunde inte lägga den ifrån mig, den fick följa med i badkaret, på toaletten ja överallt och då vet man att det är en riktigt bra bok.

Staffan Nordstrands nya roman är en brutal historia för alla som fantiserar om ekonomisk frihet. Läs den du kommer inte att ångra dig. // dianasdrommar.se


måndag 4 januari 2021 – Bedrägeriet

Mina tankar

Det här är den första romanen jag läst som Staffan Nordstrand skrivit. Men absolut inte den sista.
Staffans sätt att skriva tilltalar mig, snabbt med högt driv och med tät och hög spänning. En spänningsroman där det ligger mycket bra bakgrundsarbete vilket gör att den känns mycket trovärdig. I alla fall för det mesta. En smart intrig med ett enkelt språk som ger oss en läskig och brutal historia. En historia för alla som drömmer om ekonomisk frihet och så fel det kan bli. En mycket läsvärd kriminalroman. ”Staffan Nordstrands nya roman är en brutal historia för alla som fantiserar om ekonomisk frihet. Vad är en sådan egentligen värd? Är vi alla egentligen bara ett enda felaktigt beslut ifrån att stå ensamma vid ruinens brant?”

Tack Staffan för att jag fått läsa din bok!


Sommarens boktips!

14 juli, 2017 

Tråkigt nog så läser jag sällan böcker, men

Det är ju så härligt när man riktigt fastnar i en bra bok och inte vill släppa den innan man nått slutet. 

Sent igår kväll , eller rättare sagt i natt läste jag de sista sidorna i boken OPIUM av Staffan Nordstrand. Jag låg vaken och kunde inte riktigt släppa tankarna på hur boken skulle sluta. Klockan var efter ett på natten när jag nådde sista sidan. Sen gick tankarna i mitt huvud. Boken ger en riktig tankeställare. Hur skört livet är för vissa “utvalada” människor och att vem som helst kan drabbas, om man har oturen att stöta på fel människor. I vissa fall är det ögonblick som avgör.

Det mest otäcka i denna verklighet , som utspelar sig i boken, är att det vi ser som ett semesterparadis , dit vi själva väljer att resa för avkoppling, sol, bad och njutning, även har en baksida, så mörk att man helst inte vill veta. Och att det är så mycket större än man ens kan ana. Två vitt skilda världar och den ena vet inte av den andra, trots att man andas samma luft. Hur snabbt ett liv kan kastas omkull och att döden kan kännas som enda utvägen.

Allt i boken känns så nära. Den utspelar sig till största del i Stockholm, på adresser som man själv passerar ofta. Restauranger och gator som man känner till. Att boken är baserad på verkliga händelser gör att man känner sig med i händelsernas centrum. Det skulle kunna handla om vem som helst som man möter på gatan.

Jag vill veta mer! Hur gick det sen?

Jag hoppas innerligt att det kommer en uppföljare. Jag vill följa Eva, Fredde och Lena i deras öden. Jag hoppas att man väljer att göra en film av denna bok som släpptes i mars.

Boken på 475 sidor är lättläst, med korta kapitel.

/malintilja.se

Länkar från bokreleasen av Opium

Ett mer än bara spännande möte: Bokrelease för ”Opium” av Staffan Nordstrand

Blogglänkar från bokreleasen av Bedrägeriet

https://cawamedia.wordpress.com/2020/10/08/staffan-nordstrands-bokrelease-bedrageriet

https://boklysten.blogspot.com/2021/01/recension-bedrageriet-av-staffan

http://xn--dianasdrmmar-cjb.se/2020/10/07/bedrageriet

Blogginlägg från bokreleasen av En tid för gudar

Sagt och skrivet om Staffans böcker

Under Floden

Bitvis så stark att ögonen tåras av ilska och medkänsla för Prim. //Allas


Missa inte denna bok. // Bokbloggen Bokbubblan


Samnang Tiggarpojken

Jag blev stum- och sedan förfärad // SVT Gokväll, Inger Ljung

Sista färden

Lästips – Vevkans favorit // Metro

Byggfirman

 »Ett jättespännande och viktigt ämne. // Gomorron Sverige, SVT


”Skulle också kunna vara en bra utgångspunkt för en spännande Tv-Serie” // Dast Magazin


Opium

»Skrämmande och obehagligt målas en mardröm upp och Nordstrand håller tempot uppe ända in i mål.« // Johan Ålund, icepick


»Nordstrand lyckas på ett träffsäkert sätt skildra denna hemska företeelse och samtidigt förmedla hur viktigt det är som turist att tänka sig för. // Emile loxis bokblogg

En tid för gudar

 »Nordstrand besitter stor kunskap om det han skriver om.« // Ystads Allehanda


Jag hoppas det kommer en bok till. // boklysten.se


Boken En tid för gudar är en uppföljning till boken Opium. Jag har nu läst 100 sidor och den är riktigt bra, det är en bok man verkligen kan fasta i. Nu ska jag läsa klart och så får jag ta bok nummer 2 sedan. Jag började läsa boken på flyget hem från Paris förra veckan, resan gick onekligen fort när man är fast i en bra bok 🙂 // missjennie.se

Bedrägeriet

Detta är Staffans 7:e spänningsroman och den första jag läser som gissa om lyckan är stor när jag inser att jag har 6 riktigt bra böcker att klicka hem och bokhösten är räddad, för han skriver riktigt bra. // Dianasdrömmar.se

Jag har inte läst något av Staffan Nordstrand tidigare, men det här var en intressant bok att börja med. Då de flesta som känner mig vet att jag älskar det råa och brutala, där det känns som att det är karaktärerna som sköter snacket och författaren bara beskriver vad de sysslar med utan att be om ursäkt för vad hen skriver. Här får man det med råge! Det är högt tempo och mycket att hålla reda på, men det är bara intressant att läsa, det känns genomtänkt och smart. Spännande läsupplevelse! // Bokbesatt.se


Mina tankar

Det här är den första romanen jag läst som Staffan Nordstrand skrivit. Men absolut inte den sista.
Staffans sätt att skriva tilltalar mig, snabbt med högt driv och med tät och hög spänning. En spänningsroman där det ligger mycket bra bakgrundsarbete vilket gör att den känns mycket trovärdig. I alla fall för det mesta. En smart intrig med ett enkelt språk som ger oss en läskig och brutal historia. En historia för alla som drömmer om ekonomisk frihet och så fel det kan bli. En mycket läsvärd kriminalroman.

”Staffan Nordstrands nya roman är en brutal historia för alla som fantiserar om ekonomisk frihet. Vad är en sådan egentligen värd? Är vi alla egentligen bara ett enda felaktigt beslut ifrån att stå ensamma vid ruinens brant?”

Tack Staffan för att jag fått läsa din bok// bokbloggar.se


Författaren Staffan Nordstrand höjer rösten för landets dyslektiker

april 2022