Ett märkligt möte ute i skogarna

Kartbild lånad från Eniro

Idag hände något väldigt lustigt.

Jag startade min resa från Rättvik tidigt på morgonen, efter att ha varit på Bil & Maskinhuset i Rättvik och pratat om dyslexi igår. När jag kommer åkandes på den lilla krokiga vägen mellan Leksand och Dala-Järna, får jag möte av en Volkswagen Tiguan, med en förare som åker sakta och verkligen stirrar på mig.

Efter en liten stund kommer samma bil igen och kör ikapp mig långsamt. Lite obehagligt mitt ute i skogen. Plötsligt åker fönsterrutan ner och föraren skriker åt mig,

– Stanna för i helvete!

Jag hinner få upp pulsen och blir lite upprörd, innan jag märker att i bilen intill sitter min gamla granne, hemifrån Stockholm. Man möter då människor man känner, på de mest oväntade ställen. Jag träffade Anders för första gången 1992 och sedan dess har vi sprungit på varandra på lite spännande platser, men det här tar priset.

Nu är jag framme i Vansbro och har tagit in på hotell. Imorgon blir jag uppmött för en helg med vänner och föreläsning med boksignering på Vansbro Bibliotek. Jag ska äta god mat och landa ett par nätter, innan jag åker vidare mot Filipstad och Hällefors. Men först ska jag bli intervjuad av en fjärde av Dalarnas tidningar , imorgon förmiddag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s